Haziran 13, 2024

Manavgat Son Haber

Türkiye'den ve dünyadan siyaset, iş dünyası, yaşam tarzı, spor ve daha pek çok konuda son haberler

SpaceX, Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Falcon 9 uçuşuyla 22 Starlink uydusunu fırlatacak – Spaceflights Now

SpaceX, Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Falcon 9 uçuşuyla 22 Starlink uydusunu fırlatacak – Spaceflights Now
Dosya: Falcon 9 roketi Starlink görevini başlatmaya hazır. Resim: SpaceX

Mart yaklaşırken SpaceX, 22 Starlink uydusundan oluşan bir takımyıldızla Kaliforniya'dan yeni bir fırlatma gerçekleştirmeyi umuyor.

Starlink 7-18 misyonunun Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden saat 20:32 PT'de (23:32 PM ET, 0332 UTC) başlaması planlanıyor.

Spaceflight Now, kalkıştan yaklaşık 30 dakika önce başlayacak olan görevin canlı yayınını yapacak.

Bu, SpaceX filosundaki B1071 kuyruk numaralı bu görevi destekleyen ilk etabın 15. uçuşu olacak. Daha önce iki SmallSat Transporter sürüş paylaşım misyonu, Ulusal Keşif Ofisi misyonları ve NASA'nın okyanus izleme için SWOT yükü ve diğerlerini başlatmıştı.

B1071, Space Launch Complex 4 East'ten (SLC-4E) havalandıktan sonra, uçuşa sekiz dakika kala SpaceX'in “Elbette Seni Hala Seviyorum” drone'una inecek. Bu, OCISLY'ye 87. iniş ve bugüne kadar 289. güçlendirici iniş olacak.

SpaceX, Starlink uydularını Golden State'ten fırlatıldıktan yaklaşık bir saat sonra konuşlandıracak. Bu görev, 2024'teki yirminci Starlink uçuşu olacak ve SpaceX'in bugüne kadar fırlattığı 6.100'den fazla Starlink'e ulaşmasını sağlayacak.

Gökbilimci ve izleme uzmanı Jonathan McDowell'e göre şu anda yörüngede 5.680 Starlink uydusu var.

READ  Webb ilk kez kayalık bir ötegezegenin atmosferini buldu